На Кіровоградщині порушують права в’язнів – прокуратура

13:46
1372
views

Прокуратура з залученням фахівців контролюючих органів перевірила стан дотримання конституційних прав затриманих, ув’язнених та адмінарештованих осіб у спеціальних установах Національної поліції.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

«Перевірки засвідчили наявність низки порушень вимог законодавства в частині функціонування кімнат для затриманих та доставлених чергових частин територіальних органів поліції,  їх неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, порушення облікової дисципліни утримуваних осіб та порушення умов роздільного тримання під розміщення осіб у камерах, порушення санітарно-технічного стану ізоляторів», – сказано у повідомленні.

Прокурори також виявили «непоодинокі факти адміністративного затримання та доставлення осіб до приміщень територіальних органів поліції без складання адмінпротоколів, а також не внесення фактів перебування громадян у приміщеннях поліції до відповідного журналу».

Крім того, прокуратура області з початку року перевірила організацію конвоювання в’язнів за межі установ, стан охорони та нагляду, тримання у приміщеннях суду і стан спеціального обладнання відповідних приміщень, в ході яких також знайшла низку грубих порушень.

На усунення виявлених порушень законодавства прокуратура області загалом внесла 19 вказівок, у тому числі одну вказівку – керівнику Національної поліції України. Документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.