В Устинівському районі поліцейські роззброїли наркомана

12:54
1582
views

Поліцейські вилучили у жителя області зброю, боєприпаси та наркотичні засоби.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

У рамках операції «Зброя-вибухівка» в Устинівському районі працівники місцевого відділення поліції та відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного главку виявили у мешканця одного з сіл заборонені предмети і речовини.

Поліцейські отримали інформацію про те, що 51-річний раніше судимий за наркозлочини чоловік, ймовірно, зберігає за місцем проживання зброю. У ході проведення санкціонованого обшуку у гаражному приміщенні домоволодіння вилучили бойову гранату «Ф-1», обріз мисливської рушниці, набої до автоматичної вогнепальної зброї калібру 5,45 мм та опій.

Вилучене направлено для проведення дослідження, за результатами якого буде визначена остаточна кваліфікація вчиненого правопорушення.

У даний час інформацію за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ. Власнику зброї та наркотиків може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.