Як влаштований новий сайт «УЦ»

13:27
1529
views

Довелося почути чимало нарікань на тему «навіщо було все змінювати». Нічого дивного: всі звикли до колишнього вигляду (років шість чи сім він протримався, здається).

Спробую коротко пояснити, як влаштований новий сайт «УЦ», як знайти на ньому потрібну інформацію тощо.

(Писати про реєстрацію в блогах не буду. Вже було.)

Почнемо з головної сторінки. Блоки на ній формуються залежно від потреб дня. Зазвичай нагорі стоять три новини з мініатюрами світлин поруч – це найголовніше, що відбулося на поточний момент. Під ними – новини без фотомініатюр.

Якщо ж є щось ще важливіше – виноситься ще вище. Наприклад, щовівторка там з’являються статті зі свіжого номера газети. Гортати їх можна за допомогою маленьких стрілочок.

На головній сторінці є також розділи «Дискусії» (туди ми вручну виносимо теми, які потребують обговорення), «Фото» і «Відео», «Опитування», «Тексти» (вручну ставляться найцікавіші), виводиться стрічка останніх записів з блогів.

Розділи меню «Новини», «Фото/Відео», «Афіша» і «Блоги» – з ними, гадаю, і так усе ясно.

«Газета» у горизонтальному меню. Тут ми виставляємо свіжий номер («заливаємо» його на Issuu), який можна «гортати», як традиційний, паперовий варіант. Під ним – архів номерів (клікайте на заголовки – самі все побачите).

«Тексти». Це всі статті, опубліковані на сайті (як ті, що вийшли друком у газеті, так і ті, що написані спеціально для Інтернет-видання «УЦ» чи «позичені» в когось зі вказанням першоджерела).

«Стара версія сайту» – архів сайту до 28 березня 2017 року включно. Починаючи з 28-го, стара версія не оновлюється і не оновлюватиметься.

Звичайно, нова версія «УЦ» – не ідеальна. Але ми з усіх сил намагаємося наблизити її до ідеалу, зробити якнайзручнішою для вас.

Запитання, побажання, пропозиції – у коментарях до запису, будь ласка.