Двох учасників стрілянини у Кропивницькому затримали

11:07
1278
views

Поліцейські встановили особи трьох громадян, які влаштували стрілянину в обласному центрі.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Усі вони – уродженці іншої держави, віком від 37 до 39 років. За попередніми даними, зловмисники поконфліктували з 36-річним місцевим жителем, завдали йому вогнепальних поранень. Місцезнаходження двох підозрюваних поліцейським вдалося встановити за кілька годин, пошуки третього тривають.

Пригода сталася в одному з спальних мікрорайонів Кропивницького 10 квітня після 19:00. Перехожі та місцеві жителі стали свідками історії, як біля під’їзду багатоповерхівки спинився автомобіль. Його пасажири вийшли з салону, зайшли в приміщення, а вже на зворотному шляху ті ж особи попрямували до іншої іномарки. Гучну сварку між трьома невідомими та їхнім опонентом завершили звуки, схожі на постріли. За хвилину учасники пригоди роз’їхалися. «Стрілки» просто втекли, а товариш потерпілого, який був за кермом машини, доправив пораненого до лікарні.

«Оглянувши місце події, поліцейські взялися встановлювати обставини пригоди. За деякий час працівникам управління карного розшуку, Кропивницького відділу поліції та патрульної поліції вдалося встановити особи підозрюваних, – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко. – Зловмисників дочекалися біля квартири, яку вони винаймали. У результаті вдалої спецоперації, проведеної працівниками роти поліції особливого призначення, ніхто зі сторонніх осіб не постраждав».

Як речовий доказ вилучено також автомобіль «БМВ», що використовувався для втечі після скоєння злочину. Подію кваліфіковано як замах на вбивство. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. За такі дії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, близько 09:30 21 лютого біля приміщення Кіровського районного суду в Кропивницькому виник конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. Постраждалого в ньому з вогнепальним та ножовим пораненнями госпіталізували. Пізніше за медичною допомогою звернувся ще один  потерпілий.

Трьох нападників затримали неподалік автостанції №1. У них вилучили зброю – помпову рушницю та карабін.

Ще одного правоохоронці оголосили в розшук.