СБУ побоюється появи терористів на Кіровоградщині

12:48
1363
views

Управління СБ України в Кіровоградській області повідомляє про збільшення фактів перебування на території регіону іноземців з порушенням міграційного законодавства.

Про це «УЦ» повідомили у прес-секторі відомства.

«Така негативна тенденція несе низку потенційних загроз, пов’язаних з використанням вказаної категорії осіб спецслужбами іноземних держав  у протиправній діяльності терористичного характеру, представниками транснаціональної злочинності (переміщення наркотичних засобів, торгівля людьми). Вищевказане має негативний вплив на євроінтеграційні процеси, забезпечення громадського порядку та національну безпеку в цілому», – сказано у повідомленні.

УСБУ в області спільно з обласним управлінням ДМС України провело цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант».

Співробітники міграційної служби та правоохоронці перевірили місця компактного перебування на території регіону вихідців з африканських, азіатських та арабських країн.
За період з 14 березня по 5 квітня цього року ухвалено десять рішень про примусове повернення іноземних громадян до країн походження.

Крім того, вихідця однієї з африканських країн поміщено до тимчасового пункту утримання іноземців, що незаконно перебувають на території України.