Вперше в історії Кіровоградщини за Благодатним вогнем їде місцевий Владика

08:55
1339
views

У Єрусалим за Благодатним вогнем в складі офіційної делегації їде місцевий Владика – архієпископ Іоасаф.

Про це пише «УЦ».

Православні країни світу спрямовують своїх священиків у Велику суботу в Єрусалимі, і не тільки для того, щоб вони привезли на батьківщину вогонь, але і для того, щоб звершили особливе богослужіння біля Гробу Господнього. Це вже величезна честь і свідчення найвищої довіри.

Українська делегація вилетить до Єрусалиму ввечері 14 квітня, щоб зустрітися з Предстоятелем Єрусалимської Православної Церкви Феофілом і взяти участь в богослужінні, яке починається о 8:15 ранку у Велику суботу. О 12:55 єрусалимський патріарх і вірменський архімандрит удвох увійдуть до Кувуклії (каплиці в храмі Воскресіння Христового, в якій знаходяться Гроб Господній і боковий вівтар Янгола), щоб молитися біля Гробу. За давньою традицією священиків роздягають до нижніх сорочок, щоб переконатися, що у них немає з собою сірників і запальничок! Двері Кувуклії запечатують восковими печатками і чекають дива.

Звідси Благодатний вогонь дбайливо рознесеться паломниками по всій Вселенській Православній Церкві.

Як пояснив отець Роман, Благодатний вогонь сходить зазвичай до 15:00. Планується, що вже о 20:00 15 квітня архієпископ Іоасаф чартерним рейсом прибуде до Борисполя. Там нашу делегацію зустрічатиме духовенство, щоб запалити лампадки від Благодатного вогню і розвезти їх по всій Україні.