«Кіровоградобленерго» обіцяє винагороду за повідомлення про крадіжки обладнання

08:20
1283
views

З початку 2017 року через крадіжки повністю або частково знеструмлювалися 15 населених пунктів області в Благовіщенському, Маловисківському, Новоархангельському, Новоукраїнському та Добровеличківському районах.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ПАТ «Кіровоградобленерго».

Найбільше постраждав Новоукраїнський район. Тут злодії залишали без електропостачання дев’ять сіл.

Усього станом на першу половину квітня пошкоджено 19 трансформаторних підстанцій.

Основною метою крадіїв є трансформаторна олива. Зазвичай, активізуються вони влітку й навесні – жнива і посівна кампанія породжують додатковий попит на пально-мастильні матеріали, й нечисті на руку ділки цим користуються.

Поки одні наживаються на краденому, а інші «економлять», скуповуючи його, люди потерпають без електроенергії, бо трансформатор, з якого злили оливу, просто згорає.

Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго» звертається до мешканців області з проханням повідомляти про підозрілих осіб, котрі здійснюють діяльність у безпосередній близькості від трансформаторних підстанцій. Автономер, марка, колір автомобіля, на якому приїхали дані особи, опис їхньої зовнішності, інша інформація про них – усе це може суттєво посприяти затриманню зловмисників.

Телефони оперативного чергового служби захисту економіки: (0522) 35-82-31, (067) 520-40-79 (цілодобово). Компанія гарантує анонімність та винагороду.