Директор «СхідГЗК» заявив, що готовий спілкуватися з НАБУ в справі Мартиненка

12:13
1837
views

Директор держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Олександр Сорокін заявив, що повертається до України

Про це повідомляє «Еспресо.TV».

«У неділю, 23 квітня, ввечері повертаюся авіарейсом з планової відпустки з Риги до Києва. У понеділок о 10:00 прибуду до НАБУ, щоб дізнатися від детективів бюро про суть висунутих проти мене обвинувачень. Офіційно заявляю про це, щоб припинити спекуляції навколо мого нібито ухиляння від слідства», – заявив Олександр Сорокін.

Директор СхідГЗК також назвав заяви про його втечу необґрунтованими.

«Я законослухняний громадянин і готовий всіма силами сприяти слідству, дотримуючись всіх процедур, передбачених законодавством. Але викликає подив, коли працівники антикорупційних органів роблять необґрунтовані заяви про чиюсь нібито «втечу», навіть не зробивши спробу зв’язатися та з’ясувати реальний стан справ», – додав Олександр Сорокін.

Чи побував директор «СхідГКЗ» у НАБУ, наразі невідомо.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Екс-нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.

Мартиненка випустили на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.