Кропивницького електронного хабарника закрили на два місяці з правом внесення застави

12:43
1590
views

Старшому інспектору Департаменту кіберполіції ГУНП в Кіровоградській області, якого викрили на вимаганні неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США, обрали запобіжний захід.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

За клопотанням прокуратури області Ленінський районний суд Кропивницького обрав запобіжний захід майору поліції у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Суд водночас передбачив можливість внесення застави розміром 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що в грошовому еквіваленті становить 128 000 гривень.

Кіберполіцейському повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі оперуповноваженого Кіровоградського підрозділу департаменту кіберполіції.

Здирник вимагав від місцевого ІТ-спеціаліста чотири тисячі доларів за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито несанкціоноване втручання в роботу одного з місцевих інтернет-провайдерів.