Від негоди на Кіровоградщині найбільше постраждали сади

17:53
1336
views

Різке погіршення погодних умов, зокрема суттєве зниження температури повітря та мокрий сніг, що спостерігалися кілька днів тому, не минули без наслідків для аграріїв Кіровоградщини.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ОДА.

На проблемі акцентував увагу голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради сьогодні, 24 квітня. Він доручив профільному департаменту облдержадміністрації сформувати перелік сільськогосподарських господарств, які найбільш постраждали від негоди, для надання уряду з метою забезпечення їх подальшої підтримки.

Детальніше про ситуацію у галузі сільського господарства, яка склалася внаслідок минулотижневого погіршення погодних умов, поінформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк. За його словами, у рослинницькій галузі катастрофічних наслідків немає. В цілому посіви перебувають у доброму та задовільному стані.

Найбільше вражені негодою площі озимого ріпаку, але лише на тих полях, де низина. Обстеження посівів озимої пшениці та озимого ячменю на сьогодні ще тривають. За тиждень-два аграрії визначаться, чи є необхідність їх пересівати.

За інформацією Сергія Коренюка, від низьких температур найбільше постраждали сади, площа яких в області – майже 5 000 гектарів. Негода завдала шкоди і кісточковим, і пізнім культурам. Проте є ще сподівання на урожай, обстеження тривають, усі наслідки погіршення погоди з’ясують з часом.

Фото Павла Волошина