Голова Кіровоградської ОДА став третім у рейтингу очільників областей

18:16
1560
views

Комітет виборців України склав «Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року».

Копію має у своєму розпорядженні «УЦ».

Оцінка базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів.

Перше місце в рейтингу голів ОДА посіла очільниця Харківської області Юлія Світлична. Харківщина продовжує демонструвати економічне зростання. Зокрема, в І кварталі найбільше зросли темпи будівництва – на 32,8% (по Україні на 21%), промисловість області зросла на 2,6% (по Україні на 0,4%), експорт товарів збільшився на 20,3%. Місцеві експерти позитивно оцінили діяльність голови ОДА у вирішенні кризової ситуації, що мала місце в Балаклії.

Очільник Донецької області Павло Жебрівський значно покращив свої позиції порівняно з рейтингом 2016 року, піднявшись у рейтингу одразу на дев’ять сходинок. Попри незначне зниження темпів промисловості в області зріс експорт товарів і загалом зберігається позитивне сальдо зовнішньої торгівлі (станом на січень – 225 млн дол.). В області також зріс розмір заробітної плати і в лютому становив 6,7 тис. грн.

На третьому місці в рейтингу – голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко. Кіровоградщина – одна з перших в Україні за темпами соціально-економічного розвитку. В І кварталі промисловість області зросла на 8%, будівництво зросло більше, ніж вдвічі, обсяг експорту зріс в 2,3 разу. Голова ОДА також отримав високі результати від експертів. Зокрема, високо оцінили діяльність у напрямку енергомодернізації. За лютий-березень на впровадження енергоефективних заходів фізичним особам видали енергокредитів на суму 10,5 млн грн.

Найгіршими, згідно з дослідженням, виявилися очільники Херсонської (Андрій Гордеєв), Черкаської (Юрій Ткаченко), Рівненської (Олексій Муляренко), Чернівецької (Олександр Фищук) та Волинської (Володимир Гунчик) областей.