У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв геноциду вірмен (ФОТО)

09:36
1603
views

У Кропивницькому 24 квітня відбулась скорботна хода, присвячена 102 річниці пам’яті жертв геноциду вірменського народу.

В урочистостях взяли участь представники вірменської громади, влади, духовенства, молодь міста, повідомили «УЦ» у прес-службі міськради.

Хода розпочалась від площі перед міською радою та прослідувала до пам’ятного знаку Хачкар на набережній річки Інгул, з боку вулиці Михайлівської. Попереду колони кілька десятків дітей несли великі прапори – вірменський та український як знак єдності двох народів. Учасники ходи поклали квіти до знаку, після чого розпочався пам’ятний мітинг, під час якого читали вірші про трагічні для вірмен події 1915 року, а також з промовами виступили усі охочі.

«У злочинів немає національності, проти них потрібно об’єднуватися і боротися разом, усією громадою, – відзначив у своїй промові голова обласної спілки вірмен Тігран Хачатрян. – Сьогодні по всьому світу вшановують пам’ять вірмен – жертв геноциду 1915 року».

«Усе людство має переосмислити трагічні події, що сталися з вірменським народом. Це дуже важливо як для історії, так і для виховання майбутнього покоління, тому що більше мільйона вірмен померли за те, щоб мати право бути вірменами, мати право зберігати свою культуру і свою віру», – наголосив у своєму виступі церковнослужитель Спасо-Преображенського кафедрального собору Кропивницького Андрій Бобрик.

Після мітингу скорботна колона вирушила до пам’ятника Жертвам голодомору, щоб вшанувати пам’ять загиблих українців.

Галерея