У Кропивницький привезли 30 тонн львівського сміття

20:34
1404
views

У Кропивницькому на Завадівському сміттєзвалищі вивантажили близько 30 тонн сміття зі Львова.

Невідомі люди на трьох вантажівках ввели в оману працівників звалища – сказали, що привезли сміття з Кропивницького, пише «Перша електронна».

Підтвердив цей факт заступник міського голови Олександр Мосін: «Дійсно, таке відбулося. На звалище заїхало 3 машини, обдурили охорону, обдурили людину, яка зважувала сміття – сказали, що прибирають територію Кропивницького. Вони пройшли через ваги, заплатили за сміття і вивантажились на полігоні. Коли ми отримали цю інформацію – довели її до керівників підприємства. Вони самі були шоковані. Вони провели відповідну роботу, змінили охорону, звільнили людину, яка зважувала вантаж. У міськраді я оперативно організував нараду. Ми викликали засновників цих підприємств, щоб вони так само несли за це відповідальність. Наразі такого вже не буде допущено».

У Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища. Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.

Було таке звернення і до міськради Кропивницького, але Львів отримав відмову.

Міський голова Андрій Райкович і головний комунальник міста Віктор Кухаренко заявили, що у Кропивницькому не буде львівського сміття.

Завадівським сміттєзвалищем опікується ТОВ «КАТП-1128».