Американці інвестують $30 млн у будівництво ГЗК на Кіровоградщині

11:46
1579
views

CMC Cometals та ТОВ ВКФ «Велта» 2 травня підписали меморандум про наміри побудувати гірничо-збагачувальний комплекс у Кіровоградській області.

Читайте також: Китайці хочуть інвестувати у Новокостянтинівську шахту 4 мільярди

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі «Велти».

Американська CMC Cometals здійснить передфінансування – $30 млн – проекту з будівництва ГЗК на Лікарівському родовищі титанової руди. Цей крок для «Велти» є плановим стратегічним розширенням Бирзулівського видобувного комплексу, який п’ять років працює на Кіровоградщині.

«Меморандум – знак поновлення співробітництва СМС та України. Останній раз компанія взаємодіяла з українським видобувним сектором понад 20 років тому. Не дивлячись на ризики, пов’язані з інвестуванням у країну, CMC Cometals та «Велта» знайшли формулу, яка задовольнила кожну сторону», – наголосили у прес-службі.

Наступним етапом після підписання меморандуму про намір буде отримання всіх необхідних дозвільних документів для початку будівництва. «Велта» повністю завершила геологічну розвідку Лікарівського родовища та знаходиться на стадії проектування об’єкту. Номінальна потужність ГЗК планується на рівні 120 тисяч тон ільменіту на рік. Нове підприємство забезпечить робочими місцями 300 – 350 чоловік.

«Понад п’ять років тому ми відкрили сучасний, перший за часи незалежності, гірничо-збагачувальний комплекс. Наразі ми на етапі розширення, й це не кінцева мета. Візія нашої компанії – виготовлення українського технологічного кінцевого продукту», – прокоментував генеральний директор «Велти» Андрій Бродський.

CMC Cometals є світовим лідером в області маркетингу та дистрибуції промислової сировини та  підрозділом Commercial Metals Company. СМС – глобальна міжнародна компанія з виготовлення, обробки та торгівлі металами.

ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Велта» – українська компанія, що створена у 2000 році та володіє двома ресурсними активами в Кіровоградській області – Лікарівським і Бирзулівським родовищами. На базі останнього компанія побудовала у 2011 році гірничо-збагачувальний комплекс з видобутку та переробки ільменітового концентрату. Загальна кількість створених робочих місць – понад 600.