На Кіровоградщині вівчарка допомогла затримати розбійника, який ледь не вбив літню пару (ФОТО)

12:38
1509
views

Працівники поліції з допомогою службового собаки розкрили розбійний напад на родину пенсіонерів.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Пригода сталася в Новоукраїнському районі. 84-річний власник оселі напередодні чув підозрілий шум у дворі. Однак після того, як чоловік увімкнув світло, на вулиці все стихло. Здогадуючись, що до його будинку намагалися пробратися сторонні, дідусь про всяк випадок вже наступного дня поставив у своїй кімнаті господарський реманент.

За тиждень, близько третоьї години ночі історія повторилася. Спочатку чоловік та дружина почули сильні удари в двері. Після того, як дерев’яні двері вивалилися буквально з одвірками, до кімнати забіг невідомий чоловік, що прикривав обличчя шарфом. Господар замахнувся на нападника вилами, однак сили були нерівними. Зловмисник підготувався до того, що господарі можуть чинити опір, тож прихопив з собою сокиру та просто не випускав її з рук.

Вимагаючи у дідуся і бабусі гроші, нападник наносив глибокі рубані рани. З закривавленими обличчям та руками, потерпілі самостійно зібрали нещодавно отриману пенсію й заощадження, віддали їх нападнику та врешті дочекалися, поки він утік.

Перев’язавши рани і впевнившись, що розбійник пішов, пенсіонери змогли дістатися до двору сусідів. Незважаючи на пізню пору, люди одразу відгукнулися на прохання про допомогу: відчинили двері, викликали поліцейських та карету швидкої медичної допомоги.

«На місце пригоди негайно виїхала слідчо-оперативна група. Через нетривалий час у поле зору працівників карного розшуку потрапив 35-річний місцевий житель, що проживав неподалік садиби потерпілих. Можливість причетності особи до скоєння особливо тяжкого злочину слід було ретельно перевірити. Розібратися з цим поліцейським допоміг фахівець-кінолог з німецькою вівчаркою на ім’я Джессі. У дворі потерпілих вона негайно взяла слід, а вже за лічені секунди привела кінолога до будинку, де мешкав підозрюваний, – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко. – У результаті перевірки інформація підтвердилася. Близько четвертої ранку у двері нападника постукали поліцейські. Відчинивши їх, громадянин не став розпитувати, хто стоїть перед ним і чому прийшов, а просто заявив, що він «ні до чого не причетний». Під час обшуку у помешканні були знайдені відібрані у пенсіонерів гроші».

Нині підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За такі дії особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років із конфіскацією майна.

Про успіхи своєї вихованки, яка допомогла працівникам поліції викрити особу, підозрювану у вчиненні особливо тяжкого злочину, розповів керівник кінологічного центру Нацполіції області Артем Матвєєв: «Джессі три роки, і вона вже понад рік служить у нашому підрозділі, працює за «розшуковим» напрямком. Її тренує молодший інспектор-кінолог Сергій Вака, і разом вони не лише справжні друзі, але й хороші напарники по службі. Тільки з початку року з допомогою цієї вівчарки поліцейським вдалося розкрити понад десять тяжких злочинів».