У Світловодській ЦРЛ шукають вибухівку (ОНОВЛЕНО: не знайшли)

11:53
1516
views

Повідомлення про замінування Світловодської центральної районної лікарні надійшло до поліції сьогодні, 3 травня.

Про це «УЦ» повідомило джерело у правоохоронних органах.

«ЦРЛ там з двох частин складається, шукають у будівлі, що на вулиці Павлова», – зазначило джерело.

За даними співрозмовника «УЦ», персонал та пацієнтів лікарні евакуювали. Наразі всі чекають на приїзд вибухотехніків з Кропивницького.

Нагадаємо, у Світловодську обстріляли редакцію колишньої газети мерії.


ОНОВЛЕНО о 12:44. Інформація про замінування медичного закладу у місті Світловодськ не підтвердилася.

Про це «УЦ» повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Поліцейські встановили особу порушника, який звернувся з неправдивим повідомленням. Ним виявився місцевий житель. Працівники поліції з’ясовують мотиви його вчинку.

Повідомлення про закладення вибухівки у будівлі центральної районної лікарні у Світловодську надійшло до відділу поліції сьогодні близько 8:20.

«На місце події прибули слідчо-оперативна група, фахівці-вибухотехніки та кінологи, а також рятувальники та представники інших служб, – розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий. – З приміщення медичного закладу евакуювали близько 300 людей, у тому числі й лежачих хворих. У результаті обстеження вибухових пристроїв у будівлі та на прилеглій території виявлено не було.

Поліцейські встановили особу «жартівника», який повідомив про замінування. Ним виявився 44-річний місцевий житель. Громадянин телефонував з власного мобільного. За попередньою інформацією, чоловік перебуває на медичних обліках».

У даний час вирішується питання про внесення відомостей за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.