Кузьменко привітав жителів Кіровоградщини з безвізовим режимом (ФОТО)

14:25
1701
views

Рада Міністрів ЄС ухвалила рішення щодо скасування візових вимог для громадян України.

На головній площі Кропивницького представники молоді Кіровоградщини урочисто підняли Державний прапор України та прапор Європейського Союзу.

Про це  «УЦ» повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Церемонія відбулася одночасно в усій державі. Учасників урочистостей привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Окрім учнів та студентів – активістів Кіровоградського й Олександрійського молодіжних парламентів, – у заході взяли участь військовослужбовці, представники громадськості, релігійних громад та національних діаспор області, посадовці, діячі культури, спортсмени.

Під командуванням військового комісара Кропивницького військкомату полковника Владислава Зуєва прапороносна група почергово підняла Державний прапор України та прапор Євросоюзу. Оркестр духових інструментів «Зміна» обласного дитячо-юнацького центру виконав гімни України та Євросоюзу «Ода радості».

Вітаючи учасників урочистого заходу, Сергій Кузьменко зазначив: «Сьогодні ми приєдналися до великої родини вільних людей. Рада Міністрів Європи завершила багатовіковий шлях України до європейського майбутнього».

Він наголосив, що останнім часом Кіровоградщина тісно співпрацює з європейськими партнерами: поглиблюються економічна співпраця та культурні зв’язки, збільшується кількість представників області й держави, які навчаються в Європі чи подорожують країнами ЄС.

«Ми не дозволимо, щоб в Україні відбувалися процеси, які не відповідають демократичним стандартам. Переконаний, що наша молодь захистить вибір українського народу на право жити в сучасній, мирній, заможній європейській Україні», – сказав Сергій Кузьменко.

З вітальними промовами також виступили перший заступник голови облради Юрій Гугленко, міський голова Кропивницького Андрій Райкович і представники молодіжних організацій, які відзначили, що 2017 рік увійде в історію як початок нової європейської ери України.