Мартиненко залишився на свободі

13:35
1817
views

Апеляційний суд Києва залишив чинним попереднє рішення суду щодо взяття Миколи Мартиненка на поруки народними депутатами без змін.

Читайте також: Обвинувачений у крадіжці грошей на Кіровоградщині екс-нардеп користувався послугами Інтернет-ботів

Гендиректору «СхідГЗК» вручили повідомлення про підозру

Як саме крали гроші на «СхідГЗК» – інфографіка від НАБУ

Гендиректор «СхідГЗК» тепер не матиме права вийти вночі з дому

Таке рішення у п’ятницю, 12 травня, ухвалила колегія суддів апеляційного суду, передає «УП».

«Ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду залишити без змін, – зазначив головуючий. – Ухвала оскарженню не підлягає».

Прокурор Андрій Перов сказав, що він не може критикувати це рішення: «Це рішення є остаточним, тому ми не можемо його критикувати. Ми сподівалися, що ризики судом будуть переглянуті, оскільки поруки не забезпечують неможливості його впливу».

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Колишнього нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.

Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.