Обвинувачений у крадіжці грошей на Кіровоградщині екс-нардеп користувався послугами Інтернет-ботів

13:18
1760
views

Екс-нардеп Микола Мартиненко користувався послугами ботів у соціальних мережах для викривлення суспільної думки.

Читайте також: Гендиректору «СхідГЗК» вручили повідомлення про підозру

Як саме крали гроші на «СхідГЗК» – інфографіка від НАБУ

Гендиректор «СхідГЗК» тепер не матиме права вийти вночі з дому

Про це під час судового засідання заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, передає «Українська правда».

«Мартиненко має вплив на викривлення громадської думки. З вилученої переписки його секретаря ми побачили звіт ботів, які звітували про написання коментарів у соціальних мережах», – зазначив він.

Також прокурор розповів, що колишній депутат має вплив на деякі медіа.

Симків наголосив, що обвинувачення просить апеляційний суд скасувати попереднє рішення та взяти Мартиненка під варту з можливістю внесення застави на у 300 мільйонів гривень.

«Що стосується ризику втечі. Мартиненко за день до обшуку після отримання ухвал залишив місце постійного проживання. Йому ще до обшуку стало відомо про ухвали суду на такий дозвіл. У нього є можливість проживати за кордоном, його родичі проживають в Англії та Австрії», – зазначив прокурор.

«Злочин, у якому звинувачують Мартиненка, передбачає реальне позбавлення волі», – додав він.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Колишнього нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.

Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.