У Кропивницькому вручили ювілейне свідоцтво про народження (ФОТО)

17:17
1695
views

Сьогодні, 5 липня, у пологовому будинку №1 відбулося урочисте вручення свідоцтв про народження і довідок про місце реєстрації.

Начальник обласного управління юстиції Вадим Гуцул особисто видав перші документи двом новонародженим дівчаткам – Кірі Майській та Діані Балашкевич, повідомили «УЦ» у прес-службі управління юстиції.

Дмитру Кульчицькому вручили ювілейне – п’ятисячне – свідоцтво про народження.

«Сервіс із видачі свідоцтв про народження діє на території Кіровоградщини з 29 грудня 2015 року. Проект започаткований за ініціативи Міністерства юстиції України для полегшення життя громадян. Молодим батькам більше не потрібно витрачати час на довготривалі бюрократичні процедури, адже вони можуть довірити цю справу працівникам відділів державної реєстрації актів цивільного стану й отримати перші документи свого малюка безпосередньо на базі медичного закладу», – сказав Вадим Гуцул.

Послуга з видачі перших документів дитини в пологовому будинку кожного місяця користується все більшою популярністю серед жителів Кіровоградщини. Відтак упродовж червня у медичних закладах Кіровоградської області видали 309 свідоцтв про народження дитини, а також 97 довідок про місце реєстрації новонародженого.