У Долинській дві багатоповерхівки планують віддати під заселення учасникам АТО

16:47
1743
views

Дві житлові споруди у Долинській відновлюватимуть для створення помешкань учасникам АТО.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі облради.

Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко провів робочу нараду щодо передачі двох житлових будинків від Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд (КГЗКОР) до комунальної власності Долинської.

Наразі є проблема передачі будинків у комунальну власність міста для подальшого фінансування ремонтних робіт з міського бюджету. Для проведення такої процедури потрібна згода керівника санації та погодження з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Учасники наради детально обговорили низку заходів для проведення процедури передачі двох житлових будинків, які містять по 72 квартири, та безпосередньо ремонту будівель.

За результатами робочої наради Олександр Чорноіваненко дав доручення керівнику санації (за згодою) та управлінню майном обласної ради спільно з радником голови обласної ради Валерієм Кальченком до 1 серпня підготувати листа до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо передачі будинків у комунальну власність міста Долинської.

Також голова облради доручив Валерію Кальченку підготувати звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо сприяння передачі будинків у комунальну власність Долинської міської ради та додаткового фінансування Кіровоградського гірничо-збагачувального комбінату. Ці звернення планується розглянути на черговій сесії обласної ради 22 серпня.

Нагадаємо, 16 червня у Новгородці урочисто відкрили гуртожиток для переселенців з Донбасу та Криму.