Власник сільгосппідприємства під Кропивницьким: «Головний рейдер – Міністерство юстиції»

13:30
3450
views

Головний рейдер в Україні – Міністерство юстиції.

Про це в інтерв’ю «УЦ» заявив засновник ТОВ «Нива-2010» з Бережинки Кіровоградського району Микола Трибіненко.

«Я не закликаю і не закликав ніколи до радикальних дій, але клин клином вибивають, – сказав він. – З бандитами можна лише бандитськими методами вирішувати питання, а на законному рівні вони поки не наважуються. Тому що у нас така держава, таку схему зробили – кажуть, що ще попередній прем’єр схему цю створив з Міністерством юстиції. У цьому є частка правди, тому що головний рейдер в Україні на сьогодні – це Міністерство юстиції України, яке знаходиться в Києві».

Трибіненко також наголосив, що це вже третя спроба відібрати підприємство.

«У нас, між іншим, – вже третя спроба рейдерського захоплення, – розповів він. – У 2004-му голова райдержадміністрації приїхав з двома бізнесменами і каже: вам потрібні інвестори? Це я тільки став головою правління, ще колгосп був. Ну, складна ситуація була, грошей не було, було близько двох мільйонів боргу. Ні, я кажу, нам не треба інвесторів. Закінчилося тим, що невідомі особи спалили нам контору, і там мало не згорів охоронець. А потім вибори – і «відпало». У 2010 році знову пішло, більш цивілізовано. З мішком грошей пішли по селу, залишилося 33 співзасновники, хотіли скупити контрольний пакет і забрати підприємство за «три копійки», за 600 тисяч гривень».

Нагадаємо, довкола ТОВ «Нива-2010» в Бережинці Кіровоградського району виник конфлікт: його керівник Микола Трибіненко заявив, що фірма з Дніпра намагається здійснити рейдерське захоплення підприємства.