На Кіровоградщині визначили переможців конкурсу соціальних проектів

12:53
1652
views

На Кіровоградщині визначили переможців обласного конкурсу соціальних проектів «Громадська перспектива: ідея – дія – результат».

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ОДА.

«За результатами засідання конкурсної комісії, створеної для розгляду пропозицій та результатів моніторингу стану виконання програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету, що відбулася 4 липня визначено переможців обласного конкурсу соціальних проектів «Громадська перспектива: ідея – дія – результат», – сказано у повідомленні.

Члени конкурсної комісії, індивідуально оцінивши за встановленими критеріями кожен проект, визначили рейтинг програм, згідно з кількістю балів:

1. Обласна громадська організація матерів дітей-інвалідів та інвалідів «Серце матері» з проектом «Літній реабілітаційний табір денного перебування для дітей з особливими потребами «Джерельце Надії» – 155 балів.

2. Обласна громадська організація «Комітет сприяння розвитку інформаційного суспільства» з проектом «Активна громада» – 148 балів.

3. Благодійний фонд підтримки розвитку освіти та культури імені Григорія Сковороди з проектом «Сталий розвиток громадської активності людей «третього віку» через культурно-освітні ініціативи полікультурного розвитку Кіровоградщини» – 117 балів.

4. Громадська організація «Кіровоградське телевізійне інформаційне молодіжне об’єднання «Відкриті двері» з проектом «Здоровий спосіб життя очима молоді»- 80 балів.

5. Обласна організація Організації ветеранів України з проектом «Організація діяльності, співпраці і взаємодії організацій ветеранів України з місцевими органами влади і місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади і реформування системи медико-соціального забезпечення населення» – 63 бали.

Проекти, які зайняли перші три позиції, будуть профінансовані на загальну суму 86,25 тис. грн. (на 2017 рік в обласному бюджеті передбачено 90,0 тис. грн.)

Члени конкурсної комісії ухвалили рішення: порушити клопотанням перед головою обласної державної адміністрації про виділення з обласного бюджету додаткового фінансування у сумі 40,77 тис. грн. для реалізації двох проектів, що набрали найменшу кількість балів.