На Кіровоградщині впіймали злодія, який кілька років знеструмлював села

12:10
1312
views

Охоронець ПП «Україна» (Новоукраїнський район) разом з братом і товаришем затримали злодія, що протягом кількох років крав майно з підстанцій та повітряних ліній.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі ПрАТ «Кіровоградобленерго».

Протягом кількох років у районі Криничуватого, Нечаївки та Виноградівки Компаніївського району систематично відбувалися крадіжки енергетичного майна з підстанцій та повітряних ліній. Останні такі випадки зафіксовані у травні й липні – на підстанції напругою 35/10 кВ «Виноградівка» вирізали обладнання релейного захисту.

Адміністрація району електричних мереж зверталася до правоохоронних органів, але впіймати крадія не вдавалося.

У ніч з 16 на 17 липня молодий охоронник току фермерського господарства «Україна», який розташований неподалік ПС-35/10 «Шишкіне», що у Новоукраїнському районі (підстанція обслуговується Компаніївським РЕМ), помітив активність на її території. Він спочатку вирішив, що працює оперативно-виїзна бригада РЕМ, але коли повз проїхало авто й «енергетик» почав ховатися, зрозумів, що справа тут нечиста. Хлопець зателефонував своєму братові, той ще взяв на підмогу товариша.

Чоловіка спочатку оточили, а потім поцікавилися метою його перебування на об’єкті. Зловмисник почав тікати, викидаючи на ходу з торби інструменти. Коли ж його наздогнав один з переслідувачів, втікач завдав юнакові удару молотком по голові. Спільними зусиллями злодія вдалося скрутити.

Про те, що сталося, начальник Компаніївського РЕМ Наталія Орловська дізналася близько першої години ночі – їй зателефонував голова ПП «Україна». На місце пригоди вона виїхала разом з головним інженером Сергієм Мельником і співробітниками поліції.

Як з`ясувалося, затриманий – мешканець села Криничуватого 1978 року народження, який уже був судимий за крадіжки. Він зізнався, що крав з енергетичних об’єктів і раніше, вказав, з яких саме. На «справу» крадій виїжджав велосипедом.

Керівництво ПрАТ «Кіровоградобленерго» висловлює подяку Віталію та Едуарду Мохуням і Євгенію Буйку, за те, що не залишилися байдужими, не злякалися і поводили себе як справжні чоловіки. За рішенням правління компанії хлопців нагородять цінними подарунками.

Нагадаємо, після падіння електроопори у Світловодську чотири міста області – Світловодськ, Знам’янка, Олександрія та Кропивницький – на кілька днів залишилися без водопостачання.