У Кіровоградській єпархії заперечили продаж церкви і порадили не шукати «лицемірні сенсації»

11:51
2125
views

Приміщення на вулиці Павла Сніцаря (кол. Ленінградська), 36, в обласному центрі не належить церкві.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі Кіровоградської єпархії УПЦ.

«Дана будівля ніколи не належала та не належить громаді Свято-Успенського храму Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви, – йдеться у повідомленні. – У період будівництва Свято-Успенського храму з 2008 року по 2014 рік, з доброї волі та дозволу власника приміщення колишнього будинку культури у парку Крючкова Чернишова С. С. у даному приміщенні тимчасово проводилися богослужіння. З 2014 року літургічне життя приходу та вся духовно-просвітницька діяльність віруючих звершуються у новозбудованому типовому Свято-Успенському храмі. Відповідно, з 2014 р. у приміщенні, яке зараз виставлене на аукціон, не відбувалося жодних релігійних відправ чи то місіонерських заходів».

У прес-службі єпархії також порадили журналістам: «Пам’ятайте, що ви покликані висвітлювати життя суспільства через призму правди, а не вишукувати лицемірні сенсації заради брудного та брехливого піару. У всі часи існування Церкви Христової на Землі знаходилися люди, які своїми наклепами намагалися нищити Церкву Божу та нівелювати її авторитет. Потрудіться, поцікавтеся їхньою долею…»

Нагадаємо, нежитлове приміщення на вулиці Павла Сніцаря (Ленінградській), 36, в обласному центрі продається з аукціону. На табличці біля входу в будівлю написано: «Храм успения Пресвятой Богородицы».