Посол Кореї розповів, що цікавить корейців на Кіровоградщині, крім цибулі

14:31
2457
views
Сергій Кузьменко та Лі Янг-Гу/Фото прес-служби ОДА

25 липня до Кропивницького завітав надзвичайний та повноважний посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу.

Читайте також: У Кропивницький приїжджали корейці на велосипедах (ФОТО)

З дипломатом зустрілися голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова, міський голова Кропивницького Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов, повідомили «УЦ» у прес-службі ОДА.

Як зазначив Сергій Кузьменко, історія відносин Кіровоградщини та Республіки Корея розпочалась у 2010 році. З того часу напрацьовано низку спільних проектів у аграрному секторі, зокрема у напрямку вирощування та зберігання овочевих культур. У зв’язку зі зміною політичних сил (після проведення виборів в обох країнах) співпраця дещо пригальмувалася. Тож голова ОДА запропонував активізувати двосторонні відносини.

«Хотілось би визначити конкретний пілотний проект із впровадження корейських технологій, який куруватиметься робочою групою науковців на базі одного з місцевих вишів, – зазначив Лі Янг-Гу. – Як тільки ми покажемо результат, набагато легше буде задіяти інших корейських інвесторів».

Серед запропонованих послом експериментальних проектів – вирощування цибулі з високими показником врожайності та впровадження новітніх тепличних технологій. Окрім аграрної галузі, корейський бізнес також можуть зацікавити тема сміттєпереробки та співпраця в сфері ІТ- технологій.

Голова ОДА запросив Лі Янг-Гу відвідати міжнародну виставку «Агро-Експо», що відбудеться у вересні в Кропивницькому.