У Кропивницькому встановлюють веселі урни для сміття (ФОТО)

12:51
2476
views

У зелених зонах Кропивницького з’явилися перші прикрашені візерунками урни для сміття.

Такі сміттярки – ініціатива працівників комунального підприємства «Благоустрій», повідомили «УЦ» у прес-службі мерії. А перші урни, розмальовані маками та китицями калини, встановили у сквері імені Богдана Хмельницького.

За словами головного озеленювача міста, начальника дільниці КП «Благоустрій» Альони Ворони, ідея прикрасити урни у скверах та парках обласного центру належить працівникам підприємства, вони ж власноруч і наносили малюнки.

«Щоб зробити місто яскравішим і привабливішим, а також відійти від застарілих стандартів, ми вирішили розфарбувати сірі непривабливі урни, які зазвичай прикрашались лише червоними смужками, гарними малюнками, – сказала вона. – Для кожного скверу наші працівники підбирали індивідуальні малюнки, які різнитимуться за своєю тематикою».

Також фахівці з озеленення поділились своїми творчими планами на найближче майбутнє. Починаючи з наступного тижня, працівники КП «Благоустрй» візьмуться за фарбування сміттярок у Ковалівському парку. А до Дня незалежності у сквері імені Тараса Шевченка облаштують сміттярки, розмальовані в українському стилі.