Дзюдоїст із Кропивницького ввійшов до сімки кращих у світі

10:29
1426
views

Борець обласної комплексної ДЮСШ «Ніка» Вадим Велков увійшов до провідної сімки кращих дзюдоїстів кадетського чемпіонату світу (юнаків і дівчат до 18 років), що завершився днями у столиці Чилі, місті Сантьяго-де-Чилі.

У ваговій категорї до 90 кг, у якій виступав спортсмен із Кропивницького, суперечку за нагороди вели 27 дзюдоїстів, пише «Дзюдо-центр».

Вихованець Сергія Нечмоні вдало провів два стартові поєдинки. В першому Вадиму знадобилося 35 секунд, щоб перемогти американця Джорджа Оганесяна. Він виконав кидок за два рукави через спину з утриманням. Другий вихід на татамі борець «Ніки» завершив важкою перемогою в додатковий час з перевагою в одне шидо (зауваження) над чемпіоном Азії-2017, призером Кубку Європи в Туреччині Бекарисом Садуакасом із Казахстану. В наступній, чвертьфінальній сутичці, він поступився переможцю кубків Європи у Німеччині та Чехії литовцю Емілсу Геркенсу, заробивши три шидо.

У малому фіналі, що залишав Вадиму Велкову можливість поборотися за «бронзу», його суперником був росіянин, бронзовий призер кадетського чемпіонату Європи-2017 Валерій Ендовітський. Нашому землякові не вдалося здолати знайомого ще за виступами на цьогорічному чемпіонаті Європи U-18 в Каунасі спортсмена. Ендовітський зупинив Вадима як у Литві, так і в Чилі, де переміг за трьома шидо.

Кропивницький дзюдоїст посів сьоме місце, повторивши результат нещодавнього кадетського чемпіонату Європи.