На Кіровоградщині керівництво виправного центру ледь не знищило все його майно

11:44
1305
views

Прокуратура викрила факт умисного злочинного знищення матеріальної бази Устинівського виправного центру №37 з боку службових осіб ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №37» та приватного підприємця.

Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Про це «УЦ» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Службовці та бізнесмен незаконно зібрали і привласнили частину врожаю виправного центру. Вони також знищили поголів’я великої рогатої худоби, овець, коней і свиней.

Олександрійська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ. В рамках досудового розслідування фігурантів справи затримали, їм повідомили про підозру. Одному з них обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливою заставою 2 млн грн.

Крім того, за клопотанням прокуратури суд арештував усе майно виправного центру. Слідство триває.