Влада Кропивницького обіцяє посилити контроль за маршрутками

10:07
1387
views

Контроль за роботою громадського транспорту в Кропивницькому посилиться.

Про це під час наради з керівниками підприємств-перевізників за участі членів Громадської ради та представників ЗМІ заявив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міськради Олександр Вергун, повідомили «УЦ» у прес-службі мерії.

Найбільше обурення у кропивницьких пасажирів викликає недотримання перевізниками інтервалів руху і часу роботи громадського транспорту.

«Людей не влaштовує така організація перевезень, – наголосив голова транспортної комісії Громадської ради Олександр Тарасов. – Недотримання інтервалів руху не дає можливості людям прогнозувати час прибуття маршруток. Часто транспорт сходить з маршрутів до 19:00, що є грубим порушенням умов договорів на виконання пасажирських перевезень у місті. Ми проводимо регулярний моніторинг з березня поточного року і неодноразово фіксували такі порушення. До цього можна додати випадки виходу в рейси технічно несправних автобусів і нетактовної поведінки водіїв, відмови у перевезенні пільгових категорій населення».

Контроль за роботою громадського транспорту у Кропивницькому посилиться, запевнив Олександр Вергун. Міська влада створила для цього необхідні умови – штат управління збільшили для виконання такої важливої функції. Крім того, через декілька місяців будуть укладатися нові договори з перевізниками, і при цьому будуть враховані результати проведених перевірок.

Олексaндр Вергун також сказав керівникам транспортних підприємств, що однією з умов цьогорічного підвищення тарифів на проїзд було облаштування транспортних засобів навігаторами для відстеження дотримання графіків руху. Не всі підприємства виконали таку умову.

Нагадаємо, виконком підвищив вартість проїзду в кропивницьких маршрутках. Власники маршрутних таксі подавали розрахунки на зростання ціни до 5 гривень за поїздку, у результаті затвердили 4 та 4,50.

Нові тарифи набрали чинності 21 лютого.

За інформацією мера Кропивницького Андрія Райковича, перевізники нині знову говорять про можливе підвищення вартості проїзду.