На Кіровоградщині подорожчає хліб

11:25
3892
views

У грудні ціна на хліб підскочить на 5%, повідомила «КП» директор ТОВ «Кіровоградхліб-2014» Владлена Умнова.

«Піднімати ціну нас змушує здорожчання газу й інших складників. Газу для великих підприємств дорожчає щомісячно і вже ціна зросла на 9%. У такому ж темпі дорожчає й інша сировина. Тому ми вимушені переглянути ціни на продукцію. Це ж планують зробити всі хлібопекарські підприємства країни», – уточнила Владлена Умнова і наголосила, що подорожчають не всі сорти і не більше, ніж на 5%.

Востаннє ціни на хліб виробники піднімали цьогоріч у травні та торік у грудні. Здорожчали «Златопільський», «Сонячний» і «Український новий».

А тим часом уже суттєво додали в ціні яйця, курятина, свинина, овочі й фрукти. Одним із чинників, що впливає на вартість продуктів в Україні, експерти називають курс долара. За два останні місяці він здорожчав більш як на гривню. А за ним поповзло вгору все решта. «Підігрівають» ціни на продукти і заяви уряду про збільшення пенсій і зарплат.

Уже цього місяця пенсіонери отримають додатково від двохсот до тисячі гривень на місяць.

«Намагатимемося змінювати ціну дуже лояльно, адже подорожчання хліба не вигідне перш за все для підприємства. Це одразу позначається на обсягах продажу. Будь-яке зростання вартості одразу зменшує продажі», – підсумувала Владлена Умнова.