Недопереворот-2

15:35
1945
views

Читачі вже могли ознайомитися з подіями, що відбуваються у Світловодській міській раді, які можна охарактеризувати, як перманентний конфлікт. Спочатку депутати згуртувалися у боротьбі з міським головою Валентином Козярчуком. Створена комісія щодо перевірки роботи міського голови, в штики сприймається кожна його пропозиція. Відчувши свою силу, коаліція вирішила розібратися і з секретарем ради Юрієм Сапяновим.

Попередня сесія міськради, яка відбулася 19 вересня, несподівано обірвалася на розгляді питання звіту секретаря. Юрій Сапянов, який головував за відсутності міського голови, несподівано захворів одразу після свого звіту. Вердикт секретарю депутати винести не змогли. Продовжилась сесія аж 3 жовтня, уже за головування міського голови Валентина Козярчука. Засідання зібрало 17 депутатів. З них 14 – вірні прихильники більшості. Але ж це не необхідні 18 голосів.

Тоді депутат від більшості Віталій Тетяниченко запропонував перенести питання щодо голосування на наступну сесію. Аргументація – Юрій Сапянов на лікарняному. Проголосували за цю пропозицію 14 депутатів. Поки тривала дискусія щодо того, чи є це питання процедурним чи таким, що вирішує питання по суті, в сесійній залі з’явився Юрій Сапянов. Він вирішив взяти участь у сесії не як секретар, а як депутат. Депутати зав’язли в дискусіях, вирішуючи, чи можна голосувати за недовіру секретарю, як того хотіла більшість, в присутності його як депутата, але як секретаря на лікарняному. Тоді Валентин Козярчук прийняв мудре рішення: це питання не голосувати, а працювати далі.

Депутатська більшість зрозуміла, що сьогодні не їхній день, і зняла інші спірні кадрові та преміальні питання.

Втім, депутати більшості в цей день все ж отримали моральну компенсацію. На порядку денному звіт двох директорів комунальних підприємств – «Житлосервіс 2012» та «Добробут». Обидва директори є депутатами міської ради. Один, Роман Шумейко, член фракції «Солідарність» і член більшості. Інший, Олег Долгій, член фракції «Громадянський рух» і прихильник меншості. За результатами звіту депутати роботу Романа Шумейка схвалили, а роботу Олега Долгого визнали незадовільною та постановили зняти його з посади.

Питання оцінки звіту секретаря ради залишається відкритим.

Вадим Степанець