Підозрюваному у відмиванні грошей на урані екс-нардепу повернули український паспорт

10:40
1693
views

Солом’янський районний суд Києва продовжив процесуальні обов’язки для колишнього народного депутат України Миколи Мартиненка до 10 грудня 2017 року, але дещо їх пом’якшив.

Про це УНН повідомили у прес-службі суду.

«Клопотання задоволено частково. Продовжено дію обов’язків, які визначені ч. 5 ст. 194 КПК, строком на 60 діб до 10 грудня 2017 року включно», – зазначили у прес-службі.

Відповідно до ухвали, Мартиненко має прибувати до детектива НАБУ, прокурора САП, слідчого, судді за першою вимогою, повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи, утриматися від спілкування з іншими фігурантами провадження.

Крім того, залишаються в силі обов’язки щодо здачі паспортів для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України.

Водночас суд дозволив повернути підозрюваному внутрішній паспорт громадянина України.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Миколу Мартиненка за підозрою у відмиванні коштів на закупівлях для уранових шахт Кіровоградщини.

Колишнього нардепа затримали в порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт з компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014 – 2016 роках завдали збитків у розмірі 17,28 млн дол. США.

Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції «Народний фронт» та міністрів.