В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського є книга нобелівського лауреата з літератури 2017 року

11:24
1612
views

Нещодавно в Стокгольмі оголосили лауреата однієї з найпрестижніших нагород, що вручається щорічно за вагомий внесок у світову культуру, – Нобелівської премії з літератури. У 2017 році премію присуджено британському письменникові японського походження Кадзуо Ішіґуро.

Його книжка«Не відпускай мене» — це довга дорога зі спогадів, відчуттів, одкровень, які поволі вибудовують для героїв нову картину світу, пронизлива історія, яка по праву входить до переліку найкращих англійських творів усіх часів.

«Не відпускай мене» у перекладі Софії Андрухович — перша книжка Кадзуо Ішіґуро, видана українською мовою. Оформили видання Назар Гайдучик та Оксана Йориш, роботи яких наче споп-кадри з намальованого кіно додали тонкій емоційній напрузі тексту ще й гри світлотіней та динамічних акцентів.

За словами Софії Андрухович «Не відпускай мене» – роман не тільки про те, що в недалекому майбутньому може стати реальністю, але й про реальну і незмінну людську суть, про близькість між живими істотами, про крихкість цього ось життя».

Видання є у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського, запрошуємо до читання.

Детальніше про автора https://starylev.com.ua/news/laureatom-nobelivskoyi-premiyi-z-literatury-u-2017-roci-stav-kadzuo-ishiguro