Стали відомі подробиці загибелі поліцейського, тіло якого знайшли в колодязі на Кіровоградщині

11:44
12674
views

Рідні загиблого поліцейського, тіло якого знайшли в колодязі у Благовіщенському районі, не вірять у версію з ДТП.

Про це йдеться у сюжеті «Надзвичайних новин», передає кореспондент «УЦ».

В. о. начальника карного розшуку Благовіщенського відділу поліції Андрію Васильчуку було 24 роки, він планував одружитися.

На полювання поїхали п’ятеро людей: Андрій Васильчук, двоє його колег, один цивільний та працівник СБУ з Києва. Коли Васильчук не повернувся додому, рідні кинулися в поліцію. Разом з правоохоронцями прочесали місцевість навкруги. Зрештою, компанія мисливців сама розповіла про трагедію: мовляв, потрапили в аварію, Андрій загинув, а вони дуже перелякалися.

Чоловіки вирішили позбутися трупа й автомобіля. Побиту машину, проїхавши на ній ще двадцять кілометрів, утопили в озері. Тіло Васильчука вкинули у колодязь за селом Новоселиця, відвізши його туди на іншому авто та прив’язавши до ніг камінь. Криниця знаходиться посеред поля за чотири кілометри від села.

Великі уламки «Жигулів» підібрали, деякі залишили в лісі, біля якого на полі нібито намагалися вполювати косулю. Кров свого загиблого товариша присипали землею і сухою травою. Ані «швидку», ані поліцію вони не викликали, додому повернулися аж наступного дня.

На компаньйонах загиблого – жодної подряпини. Рідні загиблого та місцеві мешканці у версію з ДТП не вірять. Більше того, за словами сестри Андрія Юлії, після приховування слідів трагедії правоохоронці та цивільний поїхали випивати у «генделик».

Начальника Благовіщенського відділу поліції звільнили з посади. СБУшник, який також був на полюванні, виявився співробітником контррозвідки, тож своє розслідування проводить і військова прокуратура. Він також – брат одного з поліцейських, який також був разом із Васильчуком.

Як з’ясувалося, вся компанія – давні друзі. Під вартою нині лише один – цивільний Вадим Вербицький. Саме він начебто був за кермом «Жигулів», його тепер звинувачують у ДТП. Решті інкримінують приховування тяжкого злочину, всі вони – поки на волі. Це дільничний інспектор Віталій Кобець, ще один дільничний Вадим Безкоровайний та його старший брат, контррозвідник Віктор Безкоровайний.

Знімальній групі брати Безкоровайні, які живуть у Новоселиці, не відчинили, хоча, за словами сусідів, були вдома.

Андрій Васильчук вважав Кобця своїм найкращим другом. Удома журналістів зустріла його дружина Аліна і заявила, що Віталій Кобець знаходиться в Умані у лікарні та спілкуватися зі ЗМІ не бажає. Вона також сказала, що не вірить у причетність свого чоловіка до смерті Васильчука.

Сім’я загиблого чекає на висновки судмедексперта щодо причини смерті Андрія. Його сестра Юлія зазначила, що родина добиватиметься максимального покарання винним.