В Олександрії пес порвав семирічного хлопчика

09:14
1592
views
Аляскінський маламут

У селі Звенигородка Олександрійської міськради домашня собака вчепився зубами в обличчя дитині.

Про це жителька Звенигородки, вчитель англійської мови Звенигородської школи Ірина Перехристюк повідомила «Моїй Олександрії».

Подія трапилася ввечері 9 листопада. Семирічний Максим Картагуз, учень другого класу, постраждав від собаки, який живе в їхньому будинку.

«Це їхній домашня собака, не бродячий. Максим забрав начебто м’ячика, і пес його вкусив у обличчя. Сусіди відвезли його на своїй машині в дитячу обласну лікарню. Вчора йому зробили операцію під загальним наркозом, відновлювали носову перегородку, також у нього рвані рани обличчя», – розповіла педагог.

Вчителька зазначила, що село намагається сім’ї допомогти чим може. Мама одна виховує трьох дітей.

«Ми поставили коробки в магазинах і будемо збирати гроші в школі», – сказала Ірина Перехристюк.

Мама дитини Юлія Картагуз знаходиться в лікарні з сином. По телефону вона розповіла «Моїй Олександрії», що дитина сильно постраждала. Собака вкусив Максима не один раз.

«Я в цей час була на роботі. Собака у нас – семимісячний аляскинський маламут. Він на диван застрибнув з м’ячиком, а дитина в цей час гралася на дивані з планшетом. Син узяв м’ячика і хотів зіштовхнути собаку з дивана, і в цей момент це сталося. Мені подзвонила старша дочка, що у нас таке горе. Він вкусив Максима не один раз, тому що дуже багато зубів, багато укусів, прокушена щока, під оком, прокушена носова перегородка, відірваний шматок м’яса в носовій області, там дуже глибока рана», – поділилася мама.

Юлія зазначила, що перша операція пройшла успішно, але обличчя сильно опухло. За її словами, лікарі не зупиняються і роблять нові операції.

Про собаку вона розповіла, що це – доброзичлива, грайлива тварина. Що з ним сталося, мати зрозуміти не може. Протягом 10 днів собака перебуватиме під наглядом, а що робити з нею далі – Юлія відповісти не змогла.

Охочі допомогти в лікуванні дитини можуть перевести гроші мамі на картку: ПриватБанк, 4731 2191 0056 6730, Картагуз Юлія Василівна.