Злочинця, який у Кропивницькому кидався з ножем на поліцейського, випустили на волю

11:46
1461
views

Одного з арештованих, який 26 жовтня ввечері в обласному центрі поранив ножем у спину заступника командира батальйону Управління патрульної поліції Кропивницького Дениса Скобіоале, випустили під домашній арешт.

Про це «УЦ» повідомило джерело у правоохоронних органах.

На період розслідування запобіжний захід у вигляді взяття під вартою на період 60 діб обрали двом фігурантам у цій справі – Дмитру Токару 1988 року народження та Артему Усенку 1994-го.

Дії підозрюваних попередньо кваліфікуються ч. 4 ст. 296 Хуліганство (дії, що вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років) ККУ та ч. 1 ст. 348 Посягання на життя працівника правоохоронного органу (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу чи його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, а також члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця у зв’язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку – караються позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі) ККУ.

9 листопада 2017 року Апеляційний суд області змінив Дмитру Токару міру запобіжного заходу з узяття під варту на домашній арешт. Під час судового засідання Дмитро Токар підтвердив, що на момент вчинення правопорушення перебував у стані сп’яніння.

Нагадаємо, близько 21:00 26 жовтня заступник командира батальйону УПП Кропивницького Денис Скобіоале отримав ножове поранення під час затримання озброєних зловмисників, які перед цим погрожували її застосуванням перехожим.

Наразі Денис Скобіоале перебуває на лікуванні в міській лікарні №4. За словами медиків, йому пощастило, що ніж не пошкодив життєво важливі органи.