Виходець з Кіровоградщини очолив ресторанний бізнес «кухаря Путіна»

10:29
2567
views

Генеральним директором ТОВ «Конкорд менеджмент і консалтинг» 14 листопада став Дмитро Валерійович Уткін – повний тезка ймовірного командира приватної військової компанії Вагнера.

Читайте також: Російському журналісту, який пише про найманця – вихідця з Кіровоградщини, погрожують смертю

На цій посаді він змінив Анастасію Саутіну, пише «РБК».

Джерело «РБК» в оточенні Євгена Пригожина, якому належить компанія, підтвердило, що мова йде про імовірного командира ПВК Вагнера.

ТОВ «Конкорд менеджмент і консалтинг», за інформацією на сайті компанії, входить до ГК «Конкорд» (співвласник – петербурзький бізнесмен Євген Пригожин). Фірма є керуючою компанією ресторанного холдингу Пригожина. Їй належать кілька ресторанів у Москві (ресторан-теплохід River Palace) і Петербурзі ( «Русский Ампиръ», «Русский китч», Polenta), а також мережа бутиків «Музей шоколаду». Крім того, «Конкорд менеджмент і консалтинг» будує селище «Північний Версаль» під Петербургом. «За задумом, це буде палацово-парковий ансамбль у дусі резиденцій монархів минулих століть», – йдеться на сайті компанії.

Компанія Пригожина «Конкорд М» поставляє харчування для Управління справами президента Росії. Бізнесмен займається поставками 90% обідів у московських школах, пов’язані з ним структури виграли тендери на прибирання в казармах і навчальних закладах Міноборони.

ЗМІ називають Пригожина «кухарем Путіна».

Дмитро Уткін (крайній з правого боку) отримав нагороду від Путіна

ПВК Вагнера – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.