Незаконність тарифів «Житлогоспу» в Олександрії підтвердив апеляційний суд

11:27
1430
views

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд залишив в силі постанову Олександрійського суду про визнання незаконними тарифів КП «Житлогосп».

Про це йдеться в ухвалі суду, яку опублікували у реєстрі судових рішень 21 листопада, передає «Моя Олександрія».

Засідання апеляційного суду відбулося 9 листопада.

Суд відхилив апеляційну скаргу Олександрійського міськвиконкому на постанову Олександрійського суду від 8 серпня 2017 року за позовом Тетяни Висилєвої про визнання незаконними трьох рішень Олександрійського виконкому про тарифи для КП «Житлогосп», прийнятих у 2011 – 2016 роках.

«Апеляційну скаргу залишити без задоволення, постанову Олександрійського суду залишити без змін», – сказано в ухвалі апеляційного суду, яка відразу набрала законної сили.

Як повідомила Висилєва, тепер вона готує адміністративний позов за останнім рішенням виконкому про підвищення тарифів для КП «Житлогосп» №452 від 6 липня 2017 року, яке почало діяти в серпні.

«Воно теж прийняте з порушенням чинного законодавства України», – сказала вона.

8 серпня 2017 року за позовом Висилєвої Олександрійський суд визнав незаконними три рішення Олександрійського виконкому про тарифи для КП «Житлогосп», прийняті в 2011 – 2016 роках. У мерії заявили, що оскаржуватимуть це рішення в апеляційній інстанції.

6 липня 2017 року виконком у черговий раз підвищив тарифи для КП «Житлогосп», вони набули чинності 11 серпня.

Депутат Олександрійської міськради від партії «БПП-Солідарність» Віталій Заріцький підготував проект рішення про скасування останнього підвищення тарифів, але на сесії 8 вересня 2017 року так звана більшість міського голови його не підтримала.