Журналіст назвав найбільший провал мера Олександрії в 2017 році

18:57
3506
views
Степан Цапюк

Найбільший провал міського голови Олександрії Степана Цапюка в 2017 році – прозорість.

Про це пише олександрійський журналіст Руслан Гаврилов.

Він відзначає, що на підсумкову прес-конференцію сьогодні, 20 грудня, Степан Цапюк покликав лише обраних журналістів.

Гаврилов також вказує на кілька моментів, що, на його думку, свідчать про непрозорість дій міської влади: «1. У нинішньому році в мерії з’явилися не тільки вибіркові прес-конференції, а й вибіркові для преси події. Як, наприклад, презентація обладнання для паспортів.

2. У нинішньому році на засідання в мерії вперше на моїй пам’яті не пустили депутата, як було з Віталієм Заріцьким.

3. У нинішньому році влада залишає без коментарів запитання, які стосуються всього міста – як сталося з тарифами КП “Житлогосп”.

4. У нинішньому році керуючий справами виконкому програв суд за неправомірну відмову в наданні інформації: вирішив, що має право фантазувати, що автор запиту відноситься до “ДНР/ЛНР”.

5. У нинішньому році за спиною журналіста говорили про нього бруд тільки за те, що в гімназії перестали годувати переселенців, а він про це написав.

6. Річна прес-конференція. Лише для своїх? Безумовно. Друзі, навіть Путін запрошує на підсумкові прес-конференції “Дощ”, “Ехо Москви” і українського Цимбалюка».

Руслан Гаврилов попросив Степана Цапюка пояснити, що сталося: «Ми знаємо вас як мудрого політика, як людину, що вміє тримати марку, знайти відповідь на найгостріше запитання. Що сталося сьогодні? Чому вас захищають? Ваше оточення вважає вас старим? Немічним? Слабким? Дайте відповідь, чому це сталося».