Підозрювані у жорстокому вбивстві таксиста у Кропивницькому не визнають провини

13:58
2194
views

Екс-нацгвардієць Дмитро Царенко та неповнолітній студент медколеджу Віталій Пугаченко, яких підозрюють у жорстокому вбивстві кропивницького таксиста Євгена Орлова, повністю не визнають своєї провини у цьому злочині.

Про це вони заявили вчора, 20 грудня, під час чергового судового засідання у Ленінському райсуді Кропивницького, повідомляє «Перша електронна».

За версією слідства, 27 березня 2017 року колишній нацгвардієць Дмитро Царенко та неповнолітній Віталій Пугаченко попередньо запланували вчинення злочину і розподілили між собою ролі. Для цього вони викликали таксі до приватного домоволодіння одного з садових товариств. На ВАЗ 2107 приїхав 31-річний Євген Орлов.

Підозрювані почали вимагати у нього гроші, а коли таксист їм відмовив, удвох почали його бити. Нападники наносили жертві численні удари руками і ногами.

Коли Євген Орлов ще раз сказав, що не має при собі грошей, підозрюваний Дмитро Царенко взяв до рук невстановлений «колюче-ріжучий предмет» і 14 разів ударив ним таксиста у шию, грудну клітину, спину та стегна. Ці тяжкі травми викликали сильну крововтрату і призвели до смерті.

У цей час неповнолітній Пугаченко обшукав салон автомобіля і знайшов та забрав звідти мобільний телефон жертви, який, згідно з висновками експертизи, коштує близько 1700 гривень. Потім зловмисники знайшли ключі від автомобіля, поклали тіло жертви у багажник і вирушили в напрямку до виїзду з міста. Там вони залишили автомобіль разом із тілом жертви.

Вже за кілька днів обох підозрюваних затримала поліція: Дмитра Царенка – вдома, а Віталія Пугаченка – у навчальному закладі.


Неповнолітньому підозрюваному обвинувачення інкримінує скоєння злочинів передбачених пунктами 6 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (КкУ) – умисне вбивство з корисливих мотивів, заподіяне за попередньою змовою групою осіб; ч. 4 ст. 187 КкУ – розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством.

Заслухавши статті кримінального кодексу, які йому інкримінують, Віталій Пугаченко відповів, що повністю не визнає своєї вини. Також він погодився давати покази у суді.

Старший підозрюваний Дмитро Царенко виявився екс-нацгвардійцем, учасником АТО. Він проходив службу у в/ч №3011, яка дислокується у Кропивницькому. За матеріалами слідства, його звільнили за власним бажанням напередодні скоєння злочину. Проте сам підозрюваний на суді заявив, що його звільнили «заднім числом». За його словами, з 3 березня до 3 квітня він знаходився у відпустці.

Прокуратура інкримінує колишньому нацгвардійцю скоєння злочинів, передбачених пунктами 6 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України; ч. 4 ст. 187 КкУ; ч. 1 ст. 304 КкУ – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність; ч. 3 ст. 289.

Окрім того, під час обшуків у помешканні екс-нацгвардійця знайшли боєприпаси: ст. 263 КкУ – незаконне придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Дмитро Царенко повністю не визнав висунені йому звинувачення у вбивстві, розбої, втягнені неповнолітнього у злочинну діяльність та крадіжці авто. Єдине, з чим він повністю погодився, – звинувачення у незаконному зберіганні боєприпасів.

Суд також долучив до матеріалів кримінальної справи цивільні позовні заяви постраждалих – батька жертви Олега Орлова та вдови вбитого Наталії Орлової. Олег Орлов вимагає стягнути з підозрюваних матеріальну шкоду у розмірі 50 тис. 247 грн. та моральну шкоду – 1 млн грн. А Наталія Орлова – 62 тис. 317 грн. матеріальної шкоди та 1 млн грн. моральної.

На наступному судовому засіданні, яке запланували на 11 січня 2018 року, допитають обвинувачених і з’ясують їхні позиції щодо цивільних позовів.