Освітянська вакцинація

13:01
2367
views
Фото Олексія Каприці, "УЦ".

В Україні йде активна вакцинація працівників освітнього середовища. Так, за даними МОН, на початку червня щеплення від коронавірусу отримали понад 184 тисячі педагогічних працівників. Протягом червня освітяни Кропивницького також вакцинувалися.

З 6 тисяч працівників сфери освіти нашого міста зробили щеплення 27%, або ж 1770 освітян, за даними управління освіти міської ради Кропивницького. З них – 34% працівників шкіл і 16% працівників дошкільних закладів.

«Вакцинація освітян минула добре. Тепер працівники проходять другий етап щеплення», – повідомила Лариса Костенко, начальниця управління освіти міської ради Кропивницького.

На початку червня міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет під час прес-конференції зазначив, що для працівників освіти вакцинація може стати обов’язковим елементом допуску до професії. Ми поцікавилися в Лариси Давидівни, чи немає таких передумов нині у Кропивницькому.

«Наразі вакцинація – це справа добровільна. Вимог і застережень, що працювати в професії матимуть змогу тільки вакциновані освітяни, поки немає».

Очільниця управління освіти акцентувала також на важливості організованої поведінки на пунктах щеплення відповідно до карантинних норм.

«Щоразу на нарадах ми наголошуємо керівникам закладів освіти про необхідність інформування працівників, щоб ті дотримувалися дистанції на пунктах тестування та приходили у свій час».

В управлінні освіти розробили карту щеплень освітян. Першими вакцинувалися працівники, які були долучені до зовнішнього незалежного оцінювання. Освітяни щепилися німецькою вакциною Pfizer-BioNTec та іншими вакцинами, що були на той момент в Україні.