Олександрія – час реформ

15:05
793
views
Олександрія.

На черговій сесії Олександрійської міської ради 8 скликання очільник міста Сергій Кузьменко звернув увагу на необхідність поглиблення рівня реформування житлово-комунального господарства міста як у кадровому, так і в структурному плані, про це він написав і на своїй офіційній сторінці в мережі «Фейсбук»: «Зміни розпочалися, буде новий керівник КП “Житлогосп”. Мене не влаштовує робота й інших комунальних підприємств, незрозуміло, чому я повинен кілька разів казати, де потрібно видалити аварійні дерева, а потім – де прибирати гілки. Мені незрозуміла ця унікальна структура в комунальних підприємствах, не знаю, бізнес це чи ні. Я підтримую приватний бізнес, але комунальні підприємства – не для цього. Вони мають виконувати основну функцію – підтримувати порядок! Тому анонсую – на наших підприємствах будуть і структурні зміни, і кадрові. Маємо оптимізувати їх так, щоб вони працювали для жителів громади на результат».

Зазначимо, що реформування комунальної галузі задекларовано на фоні продовження робіт у житловому фонді, у ході яких лише за останній місяць здійснено ремонти в 5 під’їздах, а ще 5 – ремонтуються. Виконуються роботи й на інших об’єктах, а ось ремонти покрівель, які виконували за заявками старших будинків, вже завершуються – за місяць відремонтовано більше 20 покрівель у багатоповерхівках. Усі роботи проводяться за рахунок міського бюджету, який скоригували 5 жовтня в ході сесії міської ради.

Депутати збільшили видатки на 9,5 мільйонів гривень, в основному за рахунок перевиконання місцевого бюджету та деяких субвенцій з державного. Останні були спрямовані за цільовим призначенням на освіту та охорону здоров’я в селах громади, а кошти місцевого бюджету – на забезпечення життєдіяльності міста. Гроші пішли на фінансову підтримку КП «Теплоенергетик», придбання універсального дорожнього автомобіля, капітальний та поточний ремонт доріг, придбання житла для лікаря, проведення ремонтних робіт у закладах освіти. Майже половина перерозподілу – 4 мільйона гривень – буде виплачена в якості «стимулюючих» працівникам системи охорони здоров’я.

16-17 жовтня на легендарній трасі «Вербова лоза» відбудеться 4-й етап чемпіонату України з автомобільного кросу, в якому будуть змагатися спортсмени як з України, так і з-за кордону. Анонсуючи подію, Сергій Кузьменко відзначив, що вже до Покрови, тобто до 14 жовтня, завершиться капітальний ремонт Новопразького шосе, що дасть можливість мешканцям дістатися до змагань оновленою дорогою. До речі, інформація про подію висвітлюється на великих екранах, розташованих на фасаді щойно відремонтованого кінотетру, і це теж з переліку нових об’єктів, які вже працюють на громаду та імідж міста.