Олександрія молодіжна

13:44
781
views

14 грудня, з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, міський голова Сергій Кузьменко  привітав ліквідаторів і зазначив, що олександрійці були одними з перших, кого було залучено до гасіння смертоносного полум’я, а 692 наших земляка безпосередньо працювали на ліквідації наслідків аварії, тобто зупинили розповсюдження радіаційного забруднення території України. Цього ж дня в місті відбувся ряд заходів, спрямованих на вшанування подвигу героїв-чорнобильців.

Зараз ми змушені боротися з не менш страшною загрозою, епідемією ковід-19. Статистика констатує зростання кількості хворих у порівнянні з попереднім тижнем, і єдиним засобом зупинити розповсюдження зараження залишається щеплення. Сайт міської ради інформує про наявність вакцин у достатній кількості.

Можна сказати, що органи місцевого самоврядування змушені боротися і з епідемією підвищення вартості енергоносіїв, яка накрила Україну напередодні опалювального сезону. Виконавчий комітет міської ради  затвердив нові тарифи на тепло для бюджетних установ та комерційних структур. Сергій Кузьменко прокоментував це так: «Для бюджетної сфери газ отримуємо по 17 тисяч, тому в нас не можуть залишатися тарифи, які діяли при ціні 4 тисячі гривень». При цьому було підкреслено, що для населення тарифи на тепло залишилися на попередньому рівні. У зв’язку з цим рішенням, комунальні підприємства  будуть сплачувати 4,5 тис. грн за гігакалорію, а комерційні – 7 тис. 82 гривні за цю ж одиницю теплової енергії.

Виконком додав до штатних розписів дитсадків та шкіл посади фахівців з публічних закупівель, таким чином дякуючи забюрократизованій процедурі закупівель у системі освіти створено більше двох десятків нових робочих місць. Потребує оновлення й перелік перевізників на здійснення пасажирських перевезень, задля чого оголошено конкурс на  маршрутах №11 і №12, а також збільшено кількість пільгових рейсів на маршруті №17, який зв’язує місто з селами Олександро-Степанівка та Звенигородка.

На минулому тижні відбулося затвердження керівників знакових для міста комунальних закладів – директором КП «Центральний ринок» на найближчі два роки залишається Олександр Кіяшко, а фаховий коледж культури, або по-народному  «кульок», наступні 5 років продовжить очолювати Іван Баранов.

Тим часом, з початком активної діяльності  Олександрійського театру, театральне життя міста виходить на новий рівень.  12 грудня глядачі побачили традиційну й новітню класику – «Майстра і Маргариту» та «Гаррі Поттера» у виконанні акторів «Сучасного театру» з Полтави.

На цьому ж тижні в місті було проведено кілька мистецьких заходів патріотичного формату – у музеї було презентовано фільм Євгенії Ніколаєвої про загиблого  в АТО Євгена Танковського, колишнього гірника розрізу «Костянтинівський». У цьому ж музеї відбулася й виставка «На зламі», про страшні реалії життя на захоплених ворогом територіях Донбасу.

Україна ще довго буде ліквідовувати наслідки російської агресії, і, швидше за все, це доведеться робити молодому поколінню політиків, яких потрібно готувати вже зараз. У цьому контексті відбулася зустріч представників Молодіжного парламенту з міським головою Сергієм Кузьменком, після чого молодь трішки покерувала містом – посиділи на нарадах і побачили процес управління зсередини.

Для молоді й найменших мешканців громади на центральній площі міста вже встановлено головну ялинку, а також погоджено місця для торгівлі лісовими красунями в різних мікрорайонах міста. Ялинки мають реалізовуватися за наявності дотримання правил, а орієнтовна вартість складатиме від 140 до 250 гривень, в залежності від висоти символу Нового року.

Свято наближається й до футболістів «Олександрії», які в останньому матчі першого туру лише завдяки прикрій помилці в захисті втратили перемогу в грі проти лідера – «Шахтаря». Тим не менше, команда йде на зимові канікули в гарному настрої, займаючи достойне 6 місце в турнірній таблиці української Прем’єр-ліги.