Тримати удар

12:15
950
views

Як і вся Україна, Олександрія потрапила під хвилю нового штаму коронавірусу «Омікрон», і це спричинило рекордні показники захворюваності, які за останній тиждень підскочили практично вдвічі. Станом на 7 лютого в громаді від ковіду лікується 427 осіб, пневмонію «підхопила» 281 особа, але переважна більшість хворих лікується амбулаторно.

Тривожить і різке зростання кількості хворих дітей, через що в закладах освіти продовжено дистанційну форму навчання до 11 лютого як засіб розірвати ланцюжок заражень. Це допоможе, як кажуть, тримати удар, до цього готова й медична мережа міста. Легкому перебігу хвороби сприятиме й вакцинація, темпи якої потрібно нарощувати. До речі, укріпленню імунітету сприятиме й відновлення з 31 січня роботи дитячого плавального басейну на абонентській основі.

Допомогти пережити життєві негаразди окремим категоріям людей покликані територіальні центри соціальної підтримки населення міста. За минулий рік різного виду допомоги працівники центрів надали майже 2 тисячам осіб, які потрапили в складні життєві обставини, – це фінансова допомога, допомога по господарству, інші соціальні послуги побутового характеру. Усього за рік соціальну допомогу отримали більше 6 тисяч родин, що складає 16% від загальної кількості, зазначимо, що 562 дитини отримали по 2 тисячі гривень на підготовку до школи. Отримали фінансову допомогу й 216 сімей, переміщених із зони конфлікту.

Для швидкого реагування на проблеми в Олександрійській міській раді запрацювала «гаряча» телефонна лінія, номери контактів висвітлюються на екранах в центрі міста, крім того, необхідну інформацію про діяльність влади можна отримати й за допомогою відкритого телеграм-каналу.

Зрозуміло, що найкраще тримати удар громадам допомагають бюджетні надходження та інвестиційна діяльність, для якої мають бути відповідні умови. Для інвесторів важливо знати, що Олександрія посіла друге місце серед громад області в рейтингу інституційної спроможності, яка характеризує відкритість і готовність сприяти залученню коштів на реалізацію бізнесових проєктів, і це не залишається непоміченим.

Ми вже повідомляли, що в Олександрії має з’явитися ресторан світової мережі «МакДональдс». Міський голова Сергій Кузьменко розповів про майбутню локацію: «Ділянка на перетині проспекту Соборного і вулиці Героїв Сталінграда – саме її ми запропонували “МакДональдсу” з-поміж інших варіантів. Ми довели представникам мережі виграшну позицію цього місця. З одного боку воно прилягає до найбільш густонаселеного мікрорайону міста, а з іншого – до європейського автошляху Е50. Додам, що приміщення буде одноповерхове, з літнім майданчиком, зручною парковкою та двома лініями McDrive. Олександрія змінюється і розвивається – і це лише початок!»

Гарна новина надійшла й з іншого флангу фронту продовольчого забезпечення – уперше за кілька десятиліть капітальний ремонт проводиться в м’ясному павільйоні ринку.

На минулому тижні місто відзначило 30-річчя Олександрійського колегіуму, одним з напрямків якого була якісна математична підготовка успішних людей.