Олександрійські діти перемагають в олімпіадах

14:20
765
views

З 21 грудня учні Олександрійської громади повернулись до стаціонарної форми навчання. Про це повідомив Сергій Кузьменко: «Ми маємо певну стабілізацію захворюваності, наші лікарі справляються. Дистанційне навчання – це безпечно, але потрібно готуватися до іспитів та інших важливих подій, тому класичне навчання буде продовжене в закладах Олександрії».

 

Потрібно відзначити, що і в умовах, далеких від ідеальних, тобто зі значним елементом дистанційного навчання, учні олександрійського ліцею інформаційних технологій у ході обласних шкільних олімпіад зуміли продемонструвати неабиякі результати, завоювавши 11 призових місць. Зокрема, 10-класниця Ярослава Токарєва перемогла в, так би мовити, 4 номінаціях – математика, інформатика, фізика й на додачу – астрономія. Перемоги на обласному рівні з інформатики святкували також учні ліцею Назарій Яготин та Сергій Ориша. Досягнуті результати дають їм право готуватися до участі у всеукраїнських олімпіадах.

Тим часом міське господарство поступово переходить в режим весняно-літніх робіт, що засвідчило засідання виконавчого комітету, на якому міський голова повідомив, що вже 15 березня на олександрійські маршрути вийдуть нові автобуси, які були закуплені в Туреччині, найближчими днями, щойно дозволять погодні умови, розпочнеться і ямковий ремонт доріг. Продовжуються всі планові роботи: проводяться тендери на ремонт доріг, на часі початок будівництва спортивної арени на базі ОНВК №17 та реконструкція інфекційного відділення міської лікарні тощо.

Навесні олександрійців чекає й черговий подарунок – у парку Шевченка буде побудоване дитяче містечко площею 1200 квадратних метрів – «найбільше дитяче містечко у нашому місті», – повідомив Сергій Кузьменко та заспокоїв земляків: «Міська рада працює в робочому дусі, все в штатному порядку. Тому закликаю жителів бути спокійними, виваженими, уважними й виконувати ті рішення, які ухвалюються органами державної влади та місцевого самоврядування».

Останній меседж міського голови стосується як загальноукраїнських проблем, так і територіальних громад. 16 лютого Олександрія долучилася до Всеукраїнського Дня єдності, започаткованого президентським указом, а 20 лютого в місті відбулася хода пам’яті та мітинг на честь Героїв Небесної сотні.

15 лютого відбулася позачергова сесія Олександрійської міської ради, на якій було прийнято рішення про фінансування заходів територіальної оборони у розмірі 600 тис. грн. При цьому Сергій Кузьменко відзначив: «У країні все буде добре, адже основним гарантом нашої безпеки є Збройні Сили України. Вони виконують свої обов’язки. Наше завдання сьогодні цілком зрозуміле – підставити плече та надати їм підтримку». Кошти потрібні на першочергові потреби для комплектації батальйону територіальної оборони, причому 1 мільйон 200 тисяч гривень дадуть інші громади району.

Очільником територіальної оборони в Олександрійському районі стала голова районної державної адміністрації Ольга Коріненко, командиром батальйону – Сергій Бережний. Олександрійський БТР (батальйон тероборони) базуватиметься в мікрорайоні Байдаківському (колишній Жовтневий) і може налічувати до 500 осіб, перед якими стоятимуть бойові завдання, такі, як «пошук і знищення диверсійно-розвідувальних груп».

У, так би мовити, мирному житті Олександрія в загальному рейтингу індексу конкурентоспроможності обігнала Кропивницький. Індекс конкурентоспроможності міст – це аналітичний інструмент, за допомогою якого оцінюють умови для ведення бізнесу та економічну політику в місті. При цьому оцінюється діяльність у десяти сферах: започаткування бізнесу, відкритість даних, доступ до публічного майна, податки, корупція, безпека ведення підприємництва, вартість дотримання законодавства, лідерство міської влади, ресурси для розвитку та підтримка інновацій.

Такі рейтинги сприяють надходженню інвестицій, а одним з найбільших соціальних інвесторів Олександрії залишається холдинг «АгроВіста», який минулого року витратив на соціальні програми понад 25 млн гривень, які пішли на будівництво парку в Олександрії; а також на такі проєкти, як соціальне таксі, допомога на лікування та фінансування дитячих садків та шкіл, релігійних громад, лікарень для боротьби з коронавірусом. На 2022 рік «АгроВіста» оголошує конкурс на отримання гранту соціального партнерства для подальшого розвитку територій Олександрійської громади.