«Зимова сплячка закінчилася!»

14:21
653
views

Про це заявив Андрій Райкович, міський голова Кропивницького, на щотижневій апаратній нараді з керівниками міських підприємств та підрозділів. Але спочатку Андрій Павлович проаналізував події минулого тижня.

– Дякую всім кропивничанам, що 16 лютого ми показали, що День єднання для нас не пустий звук. Тисячі людей це показали.

Активно йде робота по облаштуванню територіальної оборони міста. Ми маємо забезпечити її всім необхідним. Передали 5 с половиною тисяч квадратних метрів приміщень, територію лікарні Святої Анни, яка ідеально підходить для дислокації частин оборони.

Закликаю терміново звернутися до голови ОДА, щоби дали можливість невідкладно проводити роботи по ремонту цих приміщень і будівель для розгортання місцевого підрозділу тероборони. Це питання не може чекати півроку, поки пройдуть тендери й таке інше. Війна не чекає.

Також звертаюсь до всіх жителів. Шановні земляки, у такий час ми маємо бути відповідальними в плані безпеки всюди – на роботі, на вулиці, у транспорті. Дотримуємося всіх правил і рекомендацій, будьмо згуртовані та уважні. Час і ситуація вимагають високої громадської культури.

По будинку, де вибухнув газ. Спрямовано півтора мільйони на негайне проведення ремонтних робіт у будинку по вулиці Попова, 24, корпус 1. Треба розуміти, що ми працюємо власними резервами громади. Розраховувати на якісь субвенції в складний для країни час ми не можемо, тільки на власні сили. Резервний фонд з початку року витрачається дуже інтенсивно. Але маємо це робити.

Усі служби працюють відповідно до затвердженого графіку робіт. Виплати надійшли людям на картки для тимчасової оренди житла. Роботи дуже багато, кілька квартир знищені. Буде повна заміна ліфта, про його ремонт не йдеться.

Ще ми значно підвищили витрати на «Теплоенергетик», на опалення, там ситуація, як завжди, складна, але громадські будівлі та житлові будинки мають бути в теплі.

Час зимової сплячки минув. Активізувати роботи з прибирання міського простору, погода дозволяє. Прибрати пил, що осів на дорогах міста, підбордюрних частинах, поки не закам’яніло. Щоб люди не дихали гидотою, яка осіла на дорогах. Залишки посипного матеріалу повинні бути прибрані під самий бордюр.

Міський голова Андрій Райкович також незадоволений роботою сміттєзбирального підприємства «Еко­стайл». І сказав, що йому можуть знайти альтернативу. «Я не дозволяв самоуправства й ще раз говорю: або вони вгамуються та зрозуміють, що таке монополія в місті, або шукайте альтернативу, і досить з ними гратися. Це стосується “Екостайлу”. Мене люди на вулицях зупиняють, питають, чому така ситуація з вивозом сміття?»

Уже, на жаль, традиційно дісталося водоканальному господарству. За те, якими залишають після себе дороги. «Усі проєкти дорожніх ремонтів узгоджувати з водоканалом. Я не пробачу нашому водоканалу таких проколів, які допущені на вулиці Василя Нікітіна. Відтепер спочатку отримуємо письмові гарантії від ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, а потім приступаємо до ремонту дороги». (Перед ремонтом вулиці Василя Нікітіна міського голову переконували, що там прокладені справні мережі, що не відповідало дійсності.)

Також міський голова обурений ситуацією навколо 18-ї школи. «Мені сopoмнo, щo вікнa школи №18 зaбиті фaнepoю. Як після бомбардування в війну. То ще ж не бомбили місто Кропивницький і не збираються! І терактів у нас немає. І на ремонт вікон збирали й продовжують збирати по-тихому з батьків гроші. Упpaвління oсвіти, у вaс скoнцeнтpoвaнa дoстaтня сумa гpoшeй нa викoнaння пoтoчних тa peмoнтних poбіт, терміново виправити ситуацію!»