Всі завдання – термінові

12:26
660
views

На нараді у міській раді мова йшла про воєнний стан у Кропивницькому.

«Напередодні по сирені війська ППО дали команду. Сирена це інерційний механізм, не зразу працює на повну потужність, вона має час розгону. В нас сирена була включена менш ніж на 15 секунд, і після команди відключилася. Ми будемо додатково працювати сьогодні з управлінням ДСНС. Повірте, що у разі небезпеки люди точно почують сигнали сповіщення. Є сирени пересувні, на автомобілях, в жодному мікрорайоні є, і їх буде чутно. І у випадку атаки їх не будуть виключати». – зазначив міський голова Райкович.

Міський голова незадоволений ставленням громади до громадського транспорту.

«Тільки виїхали перші автобуси-тролейбуси, а наші активні громадяни, особливо пенсійного віку, вже кудись їдуть! Побудьте вдома, дайте військовим підготувати місто до повномасштабної оборони. Послухайте новини, поспілкуйтеся. Нам потрібно людей критичної інфраструктури відвезти на робочі місця, а після роботи повернути їх додому. Хто зараз в тимчасовій відпустці, будьте вдома і не перевантажуйте громадський транспорт».

Прямо під час наради очільник міста шукав за проханням військових чотири автобуса для транспортування воїнів, телефонував, давав накази.

Райкович дав негайні доручення – понизити рівень води в Інгулі, посилити охорону ТЕЦ, забезпечити резервне електропостачання лікарень. І шукати терміново метал і зварити протитанкові їжаки на кожен блок-пост. Забезпечити на блок-постах умови для постійного перебування воїнів, з обігрівом, харчуванням. З вимогою допомоги мер звернувся до міського бізнесу. Під такі пункти віддадуть навіть старі тролейбуси і маршрутки. І продовжити готувати підвали, люди хочуть десь сховатися. «Не я їх захаращував. Спробуйте лише не прибрати! Зрізати всі решітки на входах». Одразу після наради бригада виїхала до «Пішмашу», де захоплено укриття, яке може вмістити більше 7 тисяч людей.