Город-герой Баштанка

10:23
1686
views

Після 1 березня містечко Баштанка на Миколаївщині треба назвати побратимом Кропивницького. Ще зранку того дня з’явилася тривожна інформація, що на Кропивницький суне колона окупантів з боку Миколаївщини. У той день по обласному центру шість разів оголошували повітряну тривогу… З Баштанки також є пряма дорога на Кривий Ріг, але, за інформацією розвідки, ворог йшов саме на Кропивницький – обласні центри є їх головною метою.

Якщо ви думаєте, що Баштанка далеко, то це не так, до неї від Кропивницького всього 155 кілометрів, у Баштанці навіть працює магазин торгової мережі «Копілка» з Кропивницького. Найбільше були налякані (але напоготові) жителі Бобринця та Компаніївки, через які проходить дорога.

Спочатку сміливі мешканці села Явкіне поблизу міста вийшли на трасу та перекрили шлях, просто своїми тілами не даючи БТРам рашистів зайти до міста. Ті обійшли село, але в передмісті Баштанки наші гвинтокрили накрили колону ударами. Далі підключилися самі баштанці та мешканці сусідніх Снігурівки та Нового Бугу. Закидали ворога коктейлями Молотова, деяких «вояків» роззброювали та брали у полон прості місцеві мужики без зброї. Багато росіян розбіглося по полях та лісах навколо. Їх ловили два дні, в основному місцеві мисливці з собаками. У полон взято 28 окупантів. Та не всіх брали у полон…

На сайті для спілкування мешканців Баштанки є такий жарт: «Легендарний 3-й полк спецназу в місті Кропивницький вже готувався зустрічати орків, та, бл*ть, баштанці не дали!»

Місто серйозно постраждало, було сім великих пожеж. Без електрики залишився весь Баштанський район. Є поранені та один зниклий безвісті з нашого боку…