Тепер тут не тільки лікують

10:36
1323
views

Вже більше тисячі переселенців за час російсько-української війни прихистила Знам’янська бальнеологічна лікарня. Раніше тут певні категорії людей проходили курс лікування, а тепер цей дім відкритий для всіх українців.

Юрій Вісяников, керівник лікарні, наголосив на тому, що заклад, який пристосований для повноцінного перебування пацієнтів, не міг залишитися осторонь проблем, біди, яка спіткала співвітчизників.

– Максимальна спроможність лікарні – 197 ліжко-місць. Де було можливо, ми поставили в палати кушетки. По факту ми приймали на ніч до 300 чоловік. Тепер менше – до 200, з них чверть – діти.

Юрій Юрійович каже, що в перші дні війни половина переселенців після ночівлі їхала далі, на захід, а решта залишалася в лікарні. Потім кількість від’їжджаючих скорочувалася. Останні дні переважна більшість залишається тут.

Харків, Волноваха, інші населені пункти, де бомблять… «Уже в нас є новонароджений хлопчик! Усім забезпечили. Дякуємо небайдужим землякам», – зазначив керівник закладу.

Місцеві школи пропонують організувати для дітей дистанційне навчання. Логопеди, психологи також радо відгукуються на прохання та потреби дітей – переселенців. Знам’янчани допомагають лікарні продуктами, щоб було з чого готувати повноцінні страви.

Юрій Юрійович не жаліється, не скаржиться. Каже, що все витримають. Але є побажання. Оскільки в лікарні перебуває багато дітей, незайвими були б настільні ігри, іграшки, книжки. Хто має змогу – допоможіть.